Inredning

Inredning

Jag arbetar med färgsättning och inredning i offentlig miljö såväl inom- som utomhus. Att nämnas, Holjebadet Olofström, Realgymnasiet Gävle och Norrköping.

Offentlig Miljö

Skolmiljö

Produkter

Inredning – Skola

Realgymnasiet i Norrköping fick ett ansiktslyft. Mitt uppdrag var att inreda lokalen, välja och beställa möbler. Befintliga möbler fick nya platser och integrerades i planen. Färger valdes utifrån skolans profilfärger. Citat valdes med utgångspunkt från elevernas lärande, mål och framtid.

Realgymnasiet Gävle flyttade till nya lokaler. Uppdraget var att rita inredningen både med nya och befintliga möbler, fototapeter, citat, skyltning mm. Fototapeter valdes ur den lokala bildbanken med elever som går eller gått på skolan. Lokalen är en av tre byggnader som eleverna går emellan. I just denna lokalen möts i princip alla elever eftersom de studerar sina kärnämnen här. Därför jobbade jag mycket med möten och mötesplatser i möblering och i val av citat.

Inredning – Badhus

Jag fick både uppdrag att gestalta simhallen konstnärligt och att inreda, välja kakel och klinker och färgsätta. Det gav mig en unik chans att låta konsten styra. Emaljerna är färgrika och är ett läckert blickfång, både ut- och invändigt. Lugnare nyanser i grått och vitt användes genomgående. En accentfärg plockade jag ut från mina emaljer och det var en guldockra. Denna färg sattes sedan på alla dörrar, plåtdetaljer mm.

All skyltning invändigt är handritad i emalj. Jag ritade också Holjebadets logga ” svart simmare” som finns schablontryckt i badhuset på pelarna. Den finns också på trycksaker mm.

Inredning – Hem

 

Denna mapp är under konstruktion.

Inredning – Produkter

Den svarta Pausfågeln som springer omkring här och var finns i skulptur och emalj men också i en textil variant. Den handtrycks på tyg och rullgardiner och trycks även på fabrik på brickor och pallar i olika storlekar och färger.

Om inget annat anges är bilderna i detta galleri privata fotografier.